Besta ik nog als ik er niet meer ben? Nieuwe verklaring van de bijna-doodervaring (BDE)

De vraag naar het leven na de dood is eeuwenoud. Heden ten dage wordt er echter een nieuw antwoord aangereikt via de Bijna Dood Ervaring (BDE). Mensen die over zo’n ervaring vertellen, balanceerden op de grens van het leven. Ze hebben ervaren uit hun fysieke lichaam te gaan met een lichaam van lichtenergie. Ze voelden geen pijn meer. Vervolgens zijn ze met grote snelheid door een tunnel gegaan. Langs maan en sterren, naar een andere hemelse werkelijkheid. Deze leek lichtjaren ver weg te zijn.

Bijna Dood Ervaring: het waarnemen van een zandloper
BDE’ers zijn ervan overtuigd dat ze iets hebben ervaren van het leven na de dood. Desondanks wordt dit per definitie ontkend binnen de neurologische en bovennatuurlijke verklaring. Drs. Venselaar heeft dit aspect wel serieus genomen en uiteindelijk een nieuwe verklaring ontwikkeld.
Hierbij licht de BDE onomstotelijk een tipje van de sluier op van het leven na de dood. Venselaars Vijf-Fasen-Theorie is gebaseerd op de wetenschap dat er bij de (bijna)dood licht uit ons fysieke lichaam komt, ofwel: fotonen. Deze ‘fotonen’ lijken de basis te vormen van onze nieuwe verschijningsvorm bij de (bijna)dood, waarmee wij bewust zijn, en onze ‘laatste reis’ beginnen. De BDE is volgens Venselaar onderdeel van het leven na de dood dat wij allemaal zullen ervaren, op het moment dat onze tijd overgaat in ‘eeuwigheid’.

De theorie bevat tal van spectaculaire overeenkomsten tussen de BDE, (astro)fysica en levensbeschouwing, waardoor de nieuwe BDE-theorie op uitzonderlijke wijze sterk aan kracht wint. Bovendien geeft de theorie ook inzicht in liefde als bron van al wat is, de kosmos, de balans tussen Yin en Yang, en de onlosmakelijke verbondenheid tussen de zogenaamde fysieke en spirituele wereld, tussen tijd en eeuwigheid, materie en geest. Met de nieuwe verklaring worden voor het eerst alle kenmerken besproken, waaronder het zien van een immense ‘zandloper’, die – opmerkelijk genoeg – door BDE’ers hetzelfde wordt omschreven als door astronomen, en samenvalt met de kosmologie van het Hindoeïsme.

De lezing over de Bijna Dood Ervaring
Deze lezing geeft je troostvolle prachtige vergezichten over het leven na de dood en een schitterende liefdevolle hemel. Daar vindt iedereen – volgens BDE’ers – zijn eindbestemming, en zal men eerder overleden dierbaren terug zal zien. Venselaar neemt u stap voor stap mee op deze wonderlijke ‘laatste reis’ aan de hand van een nieuwe non-dualistische BDE-verkaring op basis van (astro)fysica. De uiteenzetting wordt afgewisseld met fragmenten uit concrete ervaringsverhalen.

Vindt hier meer informatie over deze lezing en tickets: Lezing – Besta ik nog als ik er niet ben?

Lezing
Location: Willem Buytewechstraat 147 Date: April 22, 2018 Time: 2:00 pm - 5:00 pm Geoffrey – Meditation Teacher